Ontdek

 

Enkele leuke weetjes

 

Op 70 km in het Noorden van de luchthaven van Alicante en op 130 km in het Zuiden van de luchthaven van Valencia, ligt Calpe.

 

Calpe wordt gekenmerkt door de 332 meter hoge rots El peñon de Ifach, die uitsteekt in zee en van kilometers ver te zien is. De rots maakt deel uit van een klein vogelreservaat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Calpe is omwille van zijn ideaal klimaat een toeristische plaats.Er heersen warme zomers en zachte winters met een gemiddelde jaartemperatuur van 19 graden . Haar stranden zijn één van de belangrijkste attracties van Calpe en het aanbod is heel erg gevarieerd: van zandstranden tot kiezelstranden en beschutte, afgelegen inhammen, waar u prachtig kunt duiken en snorkelen.

Las Salinas Natural Park ligt in de buurt van bij het Natuurpark Peñón de Ifach. De zoutwaterlagune is een belangrijk beschermd gebied voor vogels voor méér dan 170 verschillende soorten. De bekendste daarvan is de flamingo die u er met honderden tegelijk kunt observeren.

 

Het oude centrum is nog steeds intact en bevat nog sporen van de Moorse overheersing. Vlak bij het centrum ligt de vissershaven.

 

Markt

De wekelijkse markt wordt gehouden iedere zaterdag op de Calle del Norte. De markt is 's ochtends geopend en eindigt zo rond 13.30 uur, vóór de lunchtijd in Spanje dus. Er wordt groenten en fruit verkocht en een breed scala aan producten, waaronder kleding, meubels, souvenirs, sieraden, muziek en speelgoed.

 

Festiviteiten

 

Arabische en Christelijke Feesten

 

Van 19 tot en met 22 oktober wordt dit populaire feest gevierd in Calpe. Het feest herinnert aan de gevechten tussen de Arabieren en de Christenen. Het Plaza Mayor plein, het gemeentehuis en de Plaza de Colón zijn epicentra voor de festiviteiten. Er vinden militaire optochten en religieuze processies plaats en vuurspuwers doen eveneens duit in het zakje. Een spectaculair festijn!

 

Oktoberfest Calpe

 

Het bereoemde bierfeest van München wordt ook gevierd in Calpe in de maand oktober. Een stukje Duitsland in Calpe, waar de traditionele muziek, kostuums, worstjes en een uitstekende Duitse bieren de sterren van het feest zijn. Er staat een grote feesttent opgesteld achter de tennisclub met gratis toegang voor iedere bezoeker.

 

Vreugdevuren van San Juan

 

In de nacht van 23 juni wordt San Juan gevierd en worden de vreugdevuren op het strand aangestoken. De aanbevolen plek in Calpe is het Arenal strand - Bol. Vanaf 12 uur 's nachts genieten bezoekers van kampvuren, eten, muziek en natuurlijk het feest op het strand.

 

Dagexcursies in Calpe

 

Calpe ligt op een ideale locatie om de schoonheid van de Costa Blanca te ontdekken.

 

De stad ligt op slechts een paar kilometer van de witte zandstranden van populaire vakantieplaatsen Benidorm, Altea en Moraira en niet ver van het natuurschoon dat Cova del Rull te bieden heeft. Niet te vergeten het unieke uitzicht vanaf Guadalest. En als u liever een dagje even weg wilt van het strand dan zijn pretparken Terra Mitica en Aqualandia ook prima opties.

 

Hieronder een aantal ideeën voor een dagje eropuit tijdens uw vakantie in Calpe.

Tips

 

Benidorm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gelegen op ongeveer 50 km van Alicante en 150 km van Valencia, Benidorm is een van de meest populaire resorts in Europa. De stad heeft een spectaculaire baai (in tweeën gedeeld door een rots) en wordt gekenmerkt door kalme, heldere wateren. Er zijn uitstekende voorzieningen en veel nachtleven. Ideaal voor een dagje uitje met familie of met vriend . Ga zeker eens een show bekijken in Benidorm Palace ;spectaculair!!

 

Moraira

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Moraira ligt ongeveer 80 km ten noorden van Alicante aan een stuk van de kust omgeven door bergen, dennenbossen en wijngaarden. Het voormalige vissersdorp is uitgegroeid tot badplaats en biedt een volledig uitgeruste jachthaven, een gerenommeerde vismarkt en vooral veel mooie stranden.

 

Haven Marina Alta

 

Marina Alta Comarca is de naam van een kustplaats in de provincie Alicante en wordt gekenmerkt door achterliggende bergen, dalen en een ruige kustlijn, die is de thuisbasis van vele resorts. In de omgeving vindt u verschillende interessante natuurgebieden, zoals het lagune natuurpark van Pego-Oliv.

 

Altea

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Altea is een toeristische stad ligt ongeveer 10 kilometer ten zuiden van Calpe en evenveel ten noorden van Benidorm. De stad kijkt uit over een prachtige baai met mooie witte zandstranden. Het heeft één van de mooiste oude steden in de regio ("El Fornet"), enkele interessante monumenten (inclusief de unieke koepel van de Iglesia del Consuelo NS) en talloze bars en restaurants met uitzicht op de Middellandse Zee. De stad staat bekend om de viering van de Fiesta de los Moros y Cristianos, dat wordt gevierd eind september.

 

 

Themapark Terra Mitica

 

Ctra Benidorm a Finestrat, Partida del Moralet, 03502 Benidorm

Telefoon: +34 902 020 220

Website: http://terramiticapark.com/index.asp?idioma=_ing

E-mail: callcenter@terramiticapark.com

 

Terra Mitica is een groot themapark in Benidorm. Het park is verdeeld in vijf thematische gebieden die gebouwd zijn in de stijl van oude mediterrane beschavingen: Griekenland, Egypte, Rome, het Iberisch schierleiland en de eilanden van de Middellandse Zee. Er zijn tal van attracties voor het hele gezin.

 

Aqualandia

Sierra Helada s/n, Rincón de Loix, 03503 Benidorm

Telefoon: +34 965 860 100

Website: http://www.aqualandia.net/?lang=en

 

Openingstijden:

maandag - zondag: 10:00-19:00 (mei - september)

 

Eén van de grootste waterparken ter wereld en het eerste waterpark dat werd gebouwd in Spanje. Het beslaat een oppervlakte van ongeveer 150.000 vierkante meter, met allerlei soorte attracties, zoals glijbanen, watervallen, stroomversnellingen, whirlpools, golfslagbaden, enz..). Er zijn diverse restaurants, picknickplaatsen en winkels. De ideale plek voor een dag vol plezier met het hele gezin.

 

 

Guadalest & Kasteel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El Castell de Guadalest

Website: http://www.guadalest.es/index.php

 

Guadalest is een klein dorp in de bergen op ongeveer 25 km van Benidorm. Het dorp herbergt nog steeds de overblijfselen van zijn islamitische verleden: een Arabische vesting en een kasteel uit de elfde eeuw. Ook zijn er diverse musea, waaronder één met als thema microscopen of lenzen! Het is de moeite waard om hier rond te wandelen en te genieten van de unieke architectuur van het dorp en het spectaculaire uitzicht . Een verkwikkende duik in de watervallen , Fuentes Del Algar , mag niet ontbreken !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De grotten van Rull

 

CV-712, 03789 Vall d'Ebo

Telefoon: +34 965 571 413

Website: http://www.lavalldebo.org/la-cova-del-rull.html

 

Openingstijden:

maandag - zondag: 10:30-20:30 (april - september)

maandag - zondag: 11:00-17:00 (november - februari)

maandag - zondag: 11:00-18:30 (maart)

 

Bij toeval is dit spectaculaire ondergrondse grottencomplex in 1919 ontdekt. De grotten liggen in de ingewanden van de berg op een diepte van ca. 40 meter. U vindt er hoofdzakelijk stalactieten- en stalagmietenformaties die uniek zijn in Europa. De entree is ongeveer €5 voor volwassenen en €2,50 voor kinderen.